Kiiresti valmiv ja lihtsalt valmistatav põhjata pirukas. Maitseb suurepäraselt, sobib valmistamiseks argipäevaõhtuks.
KOOSTISAINED
200 g kodujuustu
suvikõrvits (väiksem)
150 g sinki
75 g nisujahu
3 muna
paprika (väiksem)
200 g riivjuustu
1 tl seesamiseemneid
toiduõli
VALMISTUSJUHEND
1. Pese ja riivi suvikõrvits. Suvikõrvitsal ei pea vedelikku välja pigistama.
2. Pese ja tükelda paprika.
3. Tükelda sink kuubikuteks.
4. Sega omavahel kokku kodujuust, singikuubikud, jahu, munad, paprika, suvikõrvits, pool riivjuustu kogusest ja pool seesamiseemnete kogusest.
5. Määri 26 cm läbimõõduga ahjuvormi põhi ja küljed toiduõliga. Kalla pirukasegu ahjuvormi. Raputa peale ülejäänud pool seesamiseemnetest ja riivjuust.
6. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40-45 minutit, kuni pirukas muutub pealt kuldseks.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.